E-Devlet ile Kayıt

ELEKTRONİK KAYIT (E-Kayıt)

2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde Yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılması planlanmıştır. Bununla ilgili olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

• E-kayıtlar 28 - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Özel yetenek programlarına yerleşen öğrenciler e-kayıt yaptıramayacaklardır. Ayrıca kayıtlarda sağlık raporu isteyen (Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi (I. ve II. öğretim) bölümü ile Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik I. öğretim programına, Kastamonu Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı (I. ve II. öğretim) kayıt hakkı kazanan öğrenciler de e-kayıt yaptıramayacaklardır.
  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrencilerin, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayacaktır.
  • Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler PTT şubelerinden e-devlet şifresi alacaklardır.
  • Elektronik kayıt yaptıracak öğrenciler 28 - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” bölümünden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.
  • E-Kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup. Asker Alma Dairesinden askerlik durumu bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve Üniversitemize yönlendirilecektir.
  • E-kayıt işlemini bitirdiğinizde YKS başvurusu sırasında vermiş olduğunuz cep telefonuna “Kaydınız başarı ile tamamlanmıştır. Ayrıntılı bilgi için https://kastamonu.edu.tr web adresini ziyaret ediniz.” şeklinde kısa mesaj gelecektir. Bu kısa mesaj kaydınızın tamamlandığı anlamına gelmektedir.
  • E-kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alarak saklayacaklardır.