Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlikler

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan Kastamonu Üniversitesinde, yıl boyunca çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yürütülmektedir. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlayan Kastamonu Üniversitesinde yıl boyunca çok sayıda ve çeşitlilikte sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik düzenlenmektedir. Öğrenciler, gerçekleştirilen konferans, sempozyum ve seminerler ile akademik bilgi birikimlerine sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile elde edilen birikimlerini de ekleyebilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz, bir kampüs üniversitesinde okuyor olmanın avantajlarını yaşayarak, üniversiteden sadece mesleki alanlarında güçlü bilgi donanımına sahip kişiler olarak değil; kültürel, sanatsal ve sosyal açıdan da gelişmiş bireyler olarak da mezun olmaktadırlar.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikler arasında her yıl Haziran ayında düzenlenen “Bahar Şenlikleri’ ve ‘Gençlik Festivali’  ve Mezuniyet kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler, sahne gösterileri, spor şenlikleri, açık hava sinema gösterimleri ve konserler verilmektedir. Öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kampüste yer alan Merkez Kütüphanesinde yer alan iki adet konferans salonu, sergi salonu ile Ahmet Yesevi Konferans Salonu ile yine Merkez Kampüste bulunan bir açık hava sahnesi vardır.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kariyer Planlama Birimi, öğrencilerimizin daha iyi kariyer fırsatları elde etmelerini sağlamak amacıyla yıl boyu çalışmalarını sürdürerek, Kariyer Günleri adı altında bir organizasyon düzenlemektedir. Kariyer Günleri’nde; Sunumların yanı sıra özgeçmiş hazırlama, mülakat yöntemleri ve çalışma hayatı hakkında öğrencilerileri/mezunları bilgilendirirler, meslek seçimlerine yardımcı olarak onlara iş ve staj olanakları sağlarlar.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Kampüs Radyo; bilim, kültür, spor, sağlık ve sanat gibi alanlarda işitsel içerikler üretmek; aynı zamanda Üniversite’nin bölgeyle olan bağlarını arttırmak amacıyla 13 Şubat 2021 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

Yayınlarını internet üzerinden gerçekleştiren Kampüs Radyo, İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama yapabilecekleri bir mecradır. Bu amaçla Fakülte’de Radyo ve Televizyonda Program Türleri, Radyo ve Televizyon Haberciliği vb. derslerden elde ettikleri kurumsal bilgileri pratiğe geçirebilme olanağı sunmaktadır.

Türkçe ve yabancı pop, rock, türkü, Türk sanat müziği ve klasik müzik kategorilerinde binlerce farklı şarkıdan oluşan arşive sahip Kampüs Radyo, 24 saat müzik yayını yapmaktadır.

Bilimsel düşünceyi temel alan, araştıran, sorun çözebilen, her alanda kendini yenileyen, girişimci ve paylaşımcı, etik değerlere bağlı, farklılıklara saygılı, çevre bilinci gelişmiş, toplumsal konulara duyarlı bireyler yetiştiren; ormancılık ve tabiat turizmi başta olmak üzere ürettiği bilgiyi ve yetiştirdiği iş gücünü insanlığın hizmetine sunarak bölgesel, ulusal ve uluslararası sürdürülebilir kalkınmaya öncülük eden bir üniversite olarak Kastamonu Üniversitesi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan ilk ve tek üniversite olmanın getirdiği vizyon ile alanında çalışmalar ve işbirliklerine imza atmış, bununla ilgili bir çok çalıştay, sempozyum ve panele ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamıştır.

Kastamonu Üniversitesi spor etkinlikleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışında kalan zamanlarının değerlendirilmesi, beden ve ruh sağlığının korunması ve dengeli gelişmelerine yardımcı olunması amacıyla spor faaliyetlerini organize etmek; üniversite öğretim elemanları ve idari personelin spor tesislerinden yararlanabilmelerini sağlamak; spor tesisleri ile spor alanlarının bakım ve yönetim faaliyetlerini yürütmek üzere görevlidir.

Kastamonu Üniversitesi’nin spor tesislerinde, fakülte ve yüksekokullar arasında yıl boyunca tenis, salon futbolu, basketbol, voleybol, futbol, yüzme ve masa tenisi branşlarında spor karşılaşmaları düzenlenmektedir. Ayrıca basketbol, satranç, atletizm, masa tenisi, yüzme, voleybol, futbol, hentbol, jimnastik, tenis, güreş, taekwan-do, judo, karate, eskrim, okçuluk, kayak, badminton, salon futbolu, halk oyunları branşlarında takımlar oluşturarak, geleneksel spor şenlikleri düzenlenmektedir.

Üniversitemizde Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi, Emin Baydil Spor Sahası, Levent Semizer Spor Salonu olmak üzere toplam üç adet Spor Tesisi bulunmaktadır.

Bunlardan ilki; Kuzeykent Yerleşkesinde bulunan Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi 10430 m² kapalı, 25673m² açık alanları olmak üzere toplamda 36.103 m² alana sahiptir.  Tesis içerisinde : 326 Seyirci Kapasiteli 25 metre boyunda, 12,5 metre eninde ve 1,50 metre sabit derinlikte ve 5 kulvarlı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 730 Seyirci Kapasiteli Çift Tribünlü 1 Adet Çok Amaçlı Spor Salonu, 300 Kişilik Restoran ve Kafeterya, 2 adet Kondisyon Salonu, 1 adet Bowling Salonu, 1 adet Bale Salonu, 1 adet Çok Amaçlı Toplantı ve Etkinlik Salonu, 1 adet Cimnastik Salonu, Revir ve Doping Kontrol Odası, 2 adet Açık Tenis Kortu, 2 adet Açık Halı Saha, 2 adet Açık Basketbol Sahası, 2 Adet Açık Voleybol Sahası bulunmaktadır.

ATABEYGAZİ_1.jpeg DSC_1962.JPG DSC_3519.JPGDSC_4846.JPG
 DSC_5158.jpg DSC_5707.jpg DSC_5720.jpg judo1.jpeg