Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Neden Kastamonu Üniversitesi

Tabiatın güzellikleriyle harmanlanmış, genç ve dinamik bir üniversite olan Kastamonu Üniversitesi, öğrencileriyle birlikte gelişmeyi vizyon edinmiş ve öğrenci merkezli bir eğitim anlayışını benimsemiştir. Uluslararası sıralamada ilk 2500 üniversite arasında yer alarak, araştırma, geliştirme ve eğitim-öğretim fırsatlarını sunmaktadır. Her öğrenci, kendi alanında eğitim alırken aynı zamanda ilgi duyduğu alanlarda da bilgi ve deneyim sahibi olma imkanına sahiptir. Öğrenci kulüplerimiz, dayanışmanın ve birlikte çalışmanın en güzel örneklerini sergilemektedir.

Kastamonu Üniversitesi ailesinde 53 farklı ülkeden 1700 uluslararası öğrenciyle birlikte farklı kültürler ve medeniyetlere ev sahipliği yapmaktayız. Ayrıca, Üniversitemiz Yükseköğretim Kurulu tarafından "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" sahasında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olarak seçilmiştir.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi; Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından “Turizm Rehberliği Lisans Programı” için, İletişim Fakültesi; İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından "Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı" için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakütesi; Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından "İşletme Lisans Programı" için akreditasyon belgesi almıştır.

Gelin ve yeni ailenizle tanışın! Atölyeler, laboratuvarlar ve stüdyolar ile beraber teorik derslerimize kayıt olurken istediğiniz alanda kendinizi geliştirme ve sağlam bir geleceğe sahip olma fırsatını yakalayın.

Kastamonu Üniversitesi ailesi olarak buradayız ve sizi bekliyoruz!