Hakkımızda

Türkiye ve uluslararası üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen Üniversitemiz, 5467 sayılı Kanunla 01 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur.
Üniversitemiz, başta bilimsel olmak üzere sosyal, kültür, sanat, fiziki ve sportif alanlarda atılımlar yaparak kendini ispatlamaktadır.
Üniversitemiz, “Kuzeykent Kampüsü” ve “Tıp Fakültesi Kampüsü” olmak üzere 2 kampüste hizmet vermektedir.
Üniversitemiz bünyesinde sayısı giderek artan seçkin akademik ve idari kadro, 15 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 24 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır.
Ayrıca Kuzeykent Kampüsü’nde 2 adet konferans salonu, kapalı spor salonu; 1 kondisyon salonu; 1 UEFA kriterlerine uygun futbol sahası ve atletizm pisti, açık spor alanları, merkezi ve öğrenci laboratuvarları, 2 adet sosyal tesis ve Cide Konuk Evi bulunmaktadır.
Üniversitemiz Kuzeykent Kampüsü yakınında öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı merkezde 5 adet, Abana’da ve Tosya'da 1'er adet olmak üzere hizmet veren yurtlar bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bu yurtların dışında, özellikle Kuzeykent Kampüsü ve şehir merkezinde çok sayıda ve değişken donanımda özel öğrenci yurtları vardır.
Üniversitemizde İngilizce hazırlık ve İlahiyat Fakültesinde Zorunlu Arapça hazırlık eğitimi verilmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen eğitim Turizm Fakültesi için zorunlu, diğer bölümlerimiz için ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir. Ayrıca yurt dışından gelen kursiyerler için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe eğitimi verilmektedir.
Üniversitemizde tiyatro, tarih, müzik, fotoğrafçılık, çevre gibi farklı alanlarda aktif olarak faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve öğrenci kulüplerimiz mevcuttur. Bu kulüp ve toplulukların sayısı ve faaliyetleri gün geçtikçe artmaya devam etmekte ve öğrencilerimizin birlik beraberlik duygusu ile sosyal faaliyetlerde olan kabiliyetinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Üniversitemizin 81'i Erasmus+, 52'si Mevlana ve 143'ü ikili akademik işbirliği protokolü olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yer alan toplam 276 üniversite ile anlaşması bulunmaktadır.
Bu protokollerimiz çerçevesinde meslek yüksekokullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz, ikili protokolümüzün olduğu dünyanın dört bir tarafındaki üniversitelerde lisans tamamlama; lisans mezunu öğrencilerimiz de yüksek lisans eğitimi alma imkânına sahiptir. Yapılan anlaşmalarda beraber araştırma yapma, ortak proje yürütme, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi de yer almaktadır.
İşbirliği Protokolü imzaladığımız üniversiteler ile Erasmus ve Farabi anlaşmalarımızın bulunduğu üniversiteler arasına yenilerini hızla ekleyecek olan Üniversitemiz, Uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Araştırma merkezleri ile Üniversitemiz öğrencilerine sunacağı eğitim imkânlarını sürekli çeşitlendirmeye ve geliştirmeye devam etmektedir.
Hem üniversitemiz adına hem de öğrencilerimizin çalışmaları ve istihdamı üzerine etkili olan iki adet araştırma merkezimiz bulunmaktadır.
Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren ve yaptığı çalışmalar ile geleceğe yön vermeyi hedefleyen Merkezi Araştırma Laboruvarı (MERLAB), Araştırma Geliştirme Faaliyetlerini ve Sanayi işbirliklerini yapmaya uygun zemin yaratan Teknokent ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.
Üniversitemiz 2018 yılında Tabiat Turizmi ve Ormancılık alanında ihtisaslaşan tek üniversite olma özelliği kazanmıştır.
Ayrıca; Üniversitemiz Turizm Fakültesi; Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından “Turizm Rehberliği Lisans Programı” için, İletişim Fakültesi; İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından "Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı" için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakütesi; Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından "İşletme Lisans Programı" için akreditasyon belgesi almıştır.
Üniversitemiz, öğrencilerimizin teorik eğitimin pratiğe rahatlıkla dönüştürülebileceği, akademisyen-öğrenci iletişiminin en üst seviyede olduğu, ‘Seni Geliştiren, Seninle Gelişen’ dinamik ve saygın bir üniversitedir.